אין הזדמנות שנייה לשנות החיים הראשונות! המוטו הזה מנחה מדי יום את צוותי המעונות שלנו, ומוביל אותם לייצר עבור התינוקות והפעוטות סביבה בטוחה, מאושרת ומקדמת התפתחות.
"מעון שהוא בית" זאת לא הסיסמה שלנו, אלא האג'נדה שאנחנו מיישמים יום יום.
מעונות היום פועלים במבנים מותאמים, עם ציוד חדיש ואבזור מושלם, כדי לאפשר לילדים שלנו התפתחות מיטבית.
מקצוענות, ניסיון וחדשנות, הם שלושת הערכים המובילים שבעזרתם אנחנו מעצבים סביבה חינוכית ולימודית אופטימלית.
כמה טוב להתפתח בסביבה כזאת: מעוצבת, מושקעת, מטופחת, עם שפע משחקים וגירויים המותאמים לגיל. כך אנחנו מעניקים לכל ילד את התנאים המושלמים להתפתחות מיטבית, מהיסוד.
במעון נהנים הילדים מ-3 ארוחות מזינות וטריות מתוך תפריט מוקפד ומגוון שנבנה ע"י תזונאית מוסמכת, על פי ההתוויה של משרד הבריאות. התפריט מותאם ללרמת הגיל ומרקמו מותאם לשלב ההתפתחות של הילד. המזון מבושל במטבחי המעונות, מחומרי גלם משובחים, ללא תוספות תעשייתיות, עם אהבה ואכפתיות בטעם של אמא:)
עם הניסיון שלנו אנחנו יודעים שצוות מקצועי הוא הבסיס ליצירת מסגרת אידיאלית.
צוות הניהול וההדרכה של המעונות מורכב ממקצועניות בחינוך לגיל הרך. עם ידע מתקדם, שממשיך להתפתח ולהתעדכן כל הזמן, מלוות המנהלות, המדריכות והמפקחות את הצוות החינוכי-טיפולי ומעניקות להן ליווי, הכוונה ומענה לרצון התמידי שלהן לתת את המיטב.
בצוות החינוכי-טיפולי שלנו תמצאו מטפלות מסורות ומוסמכות, בעלות הכשרה לחינוך בגיל הינקות (סוג 1) שעוטפות את התינוקות והפעוטות באהבה גדולה, ומעניקות להם טיפול אימהי וחם.
לעשייה היומיומית שותפות גם עובדות סוציאליות, מלוות התפתחותיות ומטפלות פרא-רפואיות שמלוות את המערך ההתפתחותי של כל ילד, ומדריכות את הצוות המטפל על פי הצרכים המתעוררים.
כל ילד הוא עולם, ולכל ילד מגיע טיפול אישי שמשקף את העובדה הזאת. התוכנית החינוכית במעונות היום שלנו בנויה בהתאם לכך.
הצוות בכיתות מורכב ממטפלת ראשית, סייעת ומטפלת משלימה – דמויות מבוגרות קבועות, שמעניקות לילד תחושה של "משפחה קטנה" ופרטית בתוך הכיתה הגדולה והדינמית.
את תחושת "המשפחה הקטנה" אנחנו בונים גם דרך סדר היום:
כל קבוצה פועלת באיזור פעילות שונה בזמנים שונים, כך שיש לה את הזמן שהוא רק שלה – מה שיוצר תחושה פרטנית, אישית ומשפחתית.
יציבות, עוגנים ובהירות, הם המרכיבים שבעזרתם נוצרת תחושת האמון בגיל הרך – וממנו לכל החיים. כדי לבסס את התשתית החיונית הזאת, אנו יוצרים סדר יום קבוע.
בעזרתו, אנחנו תומכים בהתפתחות המיטבית של הילדים, מהיבטים נוספים:
העשרה על סדר היום
בדמי השכלול שנגבים ע"י ועד ההורים, מופעלות תוכניות העשרה שונות כמו:
החל משנת הלימודים תשפ"ה, לפי חוזר משרד החינוך, מעונות היום פועלים בימים א – ה בין השעות: 16:00 – 7:30
וביום ו' בין השעות: 12:00- 07:30.
האם המזון שהילד שלנו מקבל במעון תואם את דרישות התזונה?
המזון המוגש לילדי המעון תואם בדיוק רב את הדרישות התזונתיות המתאימות לגילם. התפריט המוקפד שנבנה אושר ע"י דיאטנית קלינית B.SC,DR, והוא בנוי על פי המלצות משרד הבריאות. המזון מותאם לרמת הגיל בכל פרט, לרבות משקל הילד והתאמת מרקם המזון לשלב ההתפתחות שלו. במעונות שלנו שמים דגש מיוחד על גיוון תזונתי, ועל כשרות מהודרת.
כל ילד הניזון מתחליף חלב סטנדרטי זכאי לקבל תחליף חלב מהמעון עד גיל שנה. שימו לב: ילד הניזון בתחליף חלב שאינו סטנדרטי (צמחי או אחר) אינו זכאי לקבלו במעון, ועל ההורה לצייד את הצוות המטפל בתחליף הנדרש.
הורים לילדים שאינם מקבלים תחליף חלב במעון זכאים לקבל השתתפות חודשית בסך 52 ₪ ברכישת התחליף. סכום זה יקוזז משכר הלימוד.
לכל אחת מהמסגרות יש מעלות משלה. השאלה היא לא איזו מסגרת עדיפה, אלא איזו מסגרת מתאימה לכם ולתינוק שלכם. קראו אודות ההבדלים וקבלו החלטה מושכלת:
במשפחתון:
המטפלת היא דמות קבועה
הסביבה היא ביתית, חמה ואישית
והקבוצה קטנה, ובדרך-כלל רב גילאית.
התנהלות המשפחתון מפוקחת על ידי רכזת, המגיעה לביקור פעמיים בחודש.
במעון:
המטפלות קבועות במידה מסוימת בלבד – לכל קבוצה ישנה יותר ממטפלת אחת, ובדרך כלל, משמרות העבודה של המטפלות מתחלפות אחת ליום.
הסביבה היא מוסדית, ויחד עם זאת מעניקה מרחב התפתחות רחב יותר מזה הביתי.
הקבוצה מורכבת מ-6 ילדים, בטווח גילאים זהה.
העבודה במעון מפוקחת באופן רציף.
שאלו את עצמכם מה מתאים יותר לכם ולילדכם, ובחרו את המסגרת האידיאלית עבורכם.
בהצלחה!
כמו בכל דבר חשוב, גם כאן נדרשת היערכות מוקדמת. מומלץ שתתחילו להרגיל את תינוקכם לאכול מבקבוק לפחות חודש לפני השמתו המתוכננת במעון. זה יעזור לתינוק שלכם ליהנות מתקופת הסתגלות קצרה יותר.
ההורים הם ההתחלה והבסיס לכל דבר, ולכן חשוב שתשקיעו קודם כל בהסתגלות שלכם למסגרת החדשה.
תנו אמון בצוות, האמינו שבחרתם במקום הטוב ביותר עבור ילדכם, וכך תעבירו לו תחושות של אמון, ביטחון ויציבות.
הימים הראשונים עשויים להיות מאתגרים ומלווים בבכי ובקשיי פרידה. זה טבעי, נורמלי והחשוב מכל – חולף. תוכלו להקל על ילדכם בעזרת חפץ מעבר: ציידו אותו בדובי, שמיכה או כל חפץ אחר מהבית, שהילד קשור אליו. זכרו שלכל ילד יש קצב הסתגלות שונה. התייחסו לקושי ברגישות, אך ללא רגשות אשמה. אם קשיי ההסתגלות מתארכים בצורה יוצאת דופן, בקשו את עזרת הצוות. גם בשביל זה אנחנו כאן :)
משרד הבריאות מנחה כי מגיל חמישה חודשים – חצי שנה יש להטעים את התינוק במרקמים וטעמים נוספים. עם הבשלת מערכת הפה וצמיחת שיניים עובר הילד לאכילת מזון מוצק בהדרגה, תוך שימת דגש על לעיסה והרגלי אכילה נכונים המקדמים את התפתחות השפה וההגייה הנכונה. המזון המוגש במעון ואופן ההאכלה מותאמים להנחיה זו.
נשיכות הן תופעה מטרידה, לצד זאת, לצערנו, עבור חלק מהילדים היא חלק בלתי נפרד מההתפתחות.
התינוקות שלנו לומדים להכיר את העולם דרך הפה – זו הסיבה שהם מכניסים כל חפץ לפה. נשיכות הן חלק מתהליך הלמידה הזה, וממאפייני הגיל.
לכן, צוות המעונות שלנו עובר הדרכה ממוקדת להתמודדות יעילה עם נשיכות.
חשוב לזכור: הילד הנושך אינו מבין את חומרת המעשה וגם לא את הכאב של הננשך! עבורו, הנשיכה היא בסך הכל כלי ללמידה ולביטוי. ככל שנצליח להבין את המניע לנשיכה, נוכל לייצר פתרונות.
תגובת המבוגר לנשיכה צריכה להיות ממוקדת במניע ולא בתוצאה, ולבוא ממקום המשלב בהירות ואסרטיביות עם סמכות ויציבות.
כאשר אנחנו צועקים בתגובה לנשיכה, הילד לומד שצעקות, כעס והתפרצויות הם כלי ביטוי לגיטימיים. הלמידה הזו כשלעצמה עלולה להיות הטריגר לנשיכה הבאה.
אם אתם מעוניינים בייעוץ או במידע בנושא, פנו לצוות שלנו וקבלו מענה מקצועי.
ההכנה המטרימה לתהליך הגמילה מטיטול צריכה להיערך בבית. לאחר מכן, הצוות יסייע לכם בהטמעת התהליך גם בגן, באחריות ובאכפתיות.
מומלץ שתתחילו את תהליך הגמילה הביתי בסוף השבוע, או בתקופה שבה לך, אמא, יש אפשרות לקחת חופשה קצרה מעבודתך. חשוב שתשתפי את הצוות ותתאמי אתו עוד לפני תחילת תהליך הגמילה, ובעזרת ה' תעבדו יחד, בשיתוף פעולה, עד להשלמה מוצלחת של התהליך. חשוב לא להלחיץ את הילד. ההרגל החדש דורש תהליך הסתגלות והטמעה, וסבלנות ורגישות הכרחיות להצלחתו.
לא. בהתאם להנחיות משרד הבריאות ולאכפתיות שלנו כלפי הילד שלכם וחבריו, ילד חולה אינו רשאי להגיע למעון. כאשר הילד חולה, הוא זקוק להשגחה רבה יותר, לשהות בסביבה הביתית ואפילו לפינוק מיוחד – שהצוות, עם כל רצונו הטוב, לא יכול לספק. נוסף לזאת, הכרחי להבטיח את שלומם של כל הילדים המבקרים במעון ולמנוע מעגלי הידבקויות נוספים. לכן, כאשר הילד חוזר למסגרת, אנו דורשים אישור רפואי על כך שהמחלה חלפה ו/או אינה מדבקת, והילד יוכל להמשיך לבקר במעון.
סדר היום במעון מובנה בהתאמה מלאה לצרכי הילדים וליכולות הריכוז, הקשב והערנות שלהם.
לצוות חשוב לקבל את הילדים בנינוחות
ולהעניק לכל אחד מהם תשומת לב מרבית. כשילד מאחר ומגיע בזמן של פעילות אחרת על פני הרצף היומי, הוא נכנס לפעילות בלי הכנה מתאימה, ובלי קליטה נכונה. אתם, ההורים, עלולים לחוש שילדכם לא התקבל באופן שהייתם רוצים, וכפי שאכן מגיע לו. ולצד הנזק האישי שנגרם לילד שלכם, קיימת גם האחריות כלפי חבריו: קטיעת הפעילות מפזרת את הקבוצה ומוציאה את כל הילדים מן הריכוז.
רצף התפתחותי נלמד על ידי תצפיות של ילדים שונים בגילאים זהים.
המטפלות במעון הינן בעלות ניסיון עשיר, שנבנה תוך הכרות והיחשפות רצופה להתפתחות בגילאים השונים. לכן, הן מהוות לעיתים מאבחנות באופן בלתי פורמאלי. כמובן, הן אינן מהוות תחליף לאנשי מקצוע). תשומת לב של מטפלת במעון להתפתחות חריגה היא סיבה טובה להתייעצות ובדיקה. קשת הנורמה היא רחבה מאוד ואין מקום להיבהל, אבל תמיד טוב לבדוק בשלב מוקדם ולשלול חשש – מאשר להחמיץ זמן קידום קריטי.
דירוג שכר הלימוד במעונות היום:
שכר הלימוד במעון נקבע על פי דירוג השתתפות שקובע משרד הכלכלה (להלן: דרגה), בהתחשב בנתונים שמגישים ההורים למוקד הרישום של משרד הכלכלה.
שימו לב: האחריות על שליחת המסמכים עד לקבלת הדרגה חלה על ההורים בלבד!
לנוחותכם, תוכלו להזין את נתוני ההכנסות שלכם בסימולטור ולבדוק מהי הדרגה המשוערת שאתם אמורים לקבל.
חשוב להדגיש כי זוהי השערת דירוג בלבד, ואין לראות בתוצאה שמתקבלת שום אסמכתא לקבלת דרגה.
לצפייה בטבלת שכר הלימוד לשנת הלימודים תשפ"ה לחצו כאן
לפירוט השתתפות המדינה בעלות שכר לימוד במעון וטפסים להורדה לחצו כאן
1// דירוג שכר לימוד זמני
מילדים שלא נקבעה עבורם דרגה, ייגבה שכר לימוד על פי דרגה זמנית בסך כ-60% משכר הלימוד החודשי המלא, והחל מחודש אוקטובר ייגבה שכר לימוד מלא.
2// תשלומים נוספים
בעת הרישום, יהיה עליכם לשלם:
3// מחלקת גבייה
בכל נושא הקשור לגביית שכר הלימוד שלכם, תוכלו לפנות למחלקת הגבייה.
שעות מענה טלפוני במחלקת גבייה: בימים א' – ה' בין השעות 10:00-13:00.
צוות מחלקת גביה עומד לרשותכם:
02-6268824 / 02-6268885
‘’בית יהודה אריה’’, רחוב בליליוס 6, ת.ד. 956, ירושלים
העתיד של כולנו מתחיל כאן: בילדים שלנו. ביחד נעניק להם את כל ההזדמנויות להתפתחות מיטבית ולחיים מאושרים, ונשפיע לטובה גם על איכות החיים של המשפחה ועל החוסן הקהילתי והחברתי של כולנו.